Rólunk

Calendula Kft.

Mezőgazdasági bolt, magvas bolt, kertészeti áruház, gazdabolt, vetőmagbolt – ezek az elnevezések Szegeden összeforrtak a Calendula Kft. nevével.

Cégünk már több mint 30 éve jelen van Szeged kereskedelmi életében, az Attila utcai vetőmagbolt pedig már legalább 50 éve működik mezőgazdasági üzletként. Mint az elnevezések tükrözik, fő profilunk a vetőmagok, növényvédő szerek és kerti szerszámok árusítása, de áruválasztékunk ennél az évek alatt sokkal gazdagabb lett.

Először a dorozsmai mezőgazdasági bolttal indultunk, melyet 1994-ben követett az Attila utcai vetőmagbolt, és végül 2006-ban a Kertészeti áruház. Ezt a szegedi triumvirátust emelte online szintre a Parasztpláza webáruház 2020-ban.

Boltjaink a klasszikus szatócsbolt jelleget képviselik, azaz mindennel foglalkozunk a kereskedelem területén.

Cégünk jelmondata is erre az érzésre asszociál:

„Partner a kertben, a vetőmagtól a kistraktorig, mindent is…”

Igyekszünk vevőink széleskörű igényeit kielégíteni, és a mezőgazdasági feladatokhoz szükséges eszközökön kívül a ház körüli munkához, barkácsoláshoz, de akár a kert és a dekorációhoz, vagy egy konyha felszereléséhez szükséges termékeket is kínálunk. Árukínálatunkat mindig vevőink igényeihez igazítjuk, ezért az boltonként is eltérő.

Dorozsmai mezőgazdasági üzletünk az ott élőkön kívül a közeli kiskertekből és településekről bejáró termelők, lakók kiszolgálását célozta meg.

Bartók téri vetőmagboltunk pedig fonott vesszőárujával, ajándéktárgyaival, rattan kisbútoraival szervesen illeszkedik a belvárosi üzletek sorába.

Vásárhelyi Pál utcai Parasztpláza Kertészeti áruházunk jó megközelíthetősége és tágas parkolója miatt a szegedi és a vidéki vevők kedvelt bevásárlóhelyévé vált.

Vállalkozásunk szívében a közösség, a környezeti tudatosság és a magas színvonalú szolgáltatás áll. Küldetésünk, hogy ezeket az értékeket minden nap megvalósítsuk, és így járuljunk hozzá egy zöldebb, fenntarthatóbb világhoz.